Bambusové venkovní rolety

20.5.2024

Bambusové venkovní rolety představují elegantní a ekologicky šetrné řešení pro zastínění a zajištění soukromí ve venkovních prostorách. Tyto rolety vyrobené z přírodního bambusu kombinují přírodní vzhled s funkčností a přinášejí do vašeho exteriéru dotek přírody.

Bambusové venkovní rolety

Výhody bambusových venkovních rolet

  1. Ekologická volba
    Bambus je rychle obnovitelný zdroj, což činí bambusové venkovní rolety udržitelnou volbou pro ty, kdo dbají na životní prostředí. Bambus roste rychleji než většina jiných dřevin, a jeho použití přispívá k ochraně lesů.
  2. Estetická přitažlivost
    Bambusové rolety přinášejí do exteriéru přirozený a exotický vzhled. Jejich teplé tóny a textury vytvářejí útulnou atmosféru na terase, balkoně nebo v zahradním altánu.
  3. Regulace světla a tepla
    Tyto rolety poskytují efektivní ochranu před slunečním zářením, čímž pomáhají udržovat příjemnou teplotu v zastíněných prostorách. Díky jejich strukturovanému povrchu umožňují difúzní průchod světla, což vytváří příjemné osvětlení bez oslnění.
  4. Odolnost a trvanlivost
    Bambus je velmi odolný materiál, který snáší vlhkost, teplotní výkyvy a UV záření. Správně ošetřené bambusové rolety mohou vydržet mnoho let, aniž by ztratily svůj půvab.
  5. Jednoduchá instalace a údržba
    Instalace bambusových venkovních rolet je jednoduchá a nevyžaduje složité nástroje. Údržba je také nenáročná – pravidelné čištění měkkým kartáčem nebo hadříkem zajistí, že rolety zůstanou v dobrém stavu.

Chci nezávazně poptat 

Tipy jak správně vybrat bambusové rolety

  • Před výběrem rolet změřte prostor, který chcete zastínit. Bambusové rolety jsou dostupné v různých velikostech, a je důležité zvolit správnou šířku a délku, aby rolety správně padly.
  • Jsou k dispozici v různých stylech a barvách. Vyberte si styl, který nejlépe ladí s vaším exteriérem. Přírodní bambusové odstíny se hodí k většině venkovních dekorací a přidávají rustikální kouzlo.
  • Investujte do kvalitních rolet z pevného a odolného bambusu. Vyšší kvalita zaručuje delší životnost a lepší ochranu před povětrnostními vlivy.
  • Zvažte, jaký mechanismus ovládání preferujete – rolety mohou být ručně ovládané pomocí provazu nebo automatizované s dálkovým ovládáním. Vyberte si variantu, která je pro vás nejpohodlnější.

A co údržba?

Pravidelná údržba prodlužuje životnost bambusových rolet a zachovává jejich estetický vzhled. Čistěte rolety měkkým kartáčem nebo hadříkem, aby se odstranil prach a nečistoty. V případě potřeby lze použít jemně navlhčený hadřík s jemným čistícím prostředkem. Vyhněte se agresivním chemikáliím, které by mohly poškodit povrch bambusu.

Více o venkovních roletách 

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.